Mirelas blog

Mirelas blog
Man bliver aldrig for gammel til leg ;-)

onsdag den 9. august 2017

Sidste havn før Biscayen – Camaret sur mer, onsdag d. 9. august 2017


Vi har fået er rigtig god veninde ombord på Blue Dane. Det er Windy, vores vind-app som vi trofast tjekker hver dag, lige såvel som vi tjekker vejrudsigten derhjemme, især hvis vi skal en tur på motorcykel eller på en weekendsejlads. Havnen i Camaret sur mer ligger flot placeret i Bretagne provinsen, men er ikke helt igennem fantastisk, set med sejlerøjne. I hvert fald ikke i forhold til andre havne. Den er dyrere og den kan slet ikke prale af at have gode faciliteter, og her tænker jeg på især toilet/bad forhold. De ligger nemlig i et jordhul (bogstaveligt talt), der er virkelig smalt og fugtigt, der er 8 brusekabiner og to toiletter (hvoraf det ene er stoppet). Det er ret mærkeligt, når man ser hvor velbesøgt havnen er hver eneste dag.  

Mirela, lavvandet og vasketøget

Og så skulle vi lige vaske tøj. Vaskeriet ligger 1 km. fra havnen og vi ville selvfølgelig sætte en vask over. Så kan man lige forestille sig Mik og jeg med hver sin sorte sæk på ryggen gående langs strandpromenaden mellem alle de finklædte franske turister der blitzer konstant med deres storelinsede kameraer, for de er jo på ferie 😊. Nå, men sådan er sejlerlivet, og man kan vel nok forestille sig at man her i byen lukrerer lidt på, at mange sejlere gør stop her før de tage over Biscayen til Nordspanien.

Molen med stenkasteller

Som sagt så spørger vi Windy til råds hvornår der kommer et godt vejrvindue i 3-4 døgn, dvs. meget gerne vind fra nord i en passende styrke. Stort ønske på disse kanter, men det ser ud til vi er heldige fra i morgen torsdag. Indtil da, går vi nogle rigtige lange turer hver dag, besøger hver en kirke for at se om der hænger skibe under loftet som i Danmark, tjekker formiddagsmarkederne og smager sære specialiteter.

Nu har vi også handlet ind til 4-5 døgn så vi har forskellige madvarer, inklusiv frisk frugt, slik og chips. Nu må vi håbe vi får appetit til alle de herligheder! Her til aften blæser en ret kraftig vind med sus i mastetoppene, så vi venter spændte på i morgen, hvor vinden skulle lægge sig en smule og ændre retning. 

 Så Biscayen, here we come! Vi ses på den anden side 💪





Ingen kommentarer:

Interview i Magasinet Liv, dec. 2019

Magasinet Liv, som er en ganske udmærket dansk kvindeblad, har været så søde at ville interviewe mig, om hvordan det er at krydse et ocean. ...