Mirelas blog

Mirelas blog
Man bliver aldrig for gammel til leg ;-)

lørdag den 2. september 2017

Portugal og lidt mere Galicien og Rias – 1. september 2017

Vi har sejlet i de spanske Rias i Galitien i næsten tre uger og nu er vi på vej til Portugal. Vi har prøvet at ligge i hyggelige små havne, i lidt større havne, men også for anker ved spændende og anderledes bugte og øer. Man kan ikke sige hvilken rias (fjord) er den bedste eller hyggeligste. Alle har deres charme og forskelligheder, men vi kan godt se, at jo længere sydpå vi kommer, jo større byer og jo flere indbyggere langs disse estuarer, som de så rigtigt hedder på dansk. Den største by, Vigo, har ca. 300.000 indbyggere og er Galitiens hovedby. Vi er som regel ikke så vilde med at sejle i havne i de store byer, det hele virker utrolig overvældende, der er langt til alting og hyggen forsvinder. Derfor valgte vi at overnatte i byen lige over for Vigo, Cangas, en nat for anker og en i den der vidste sig at være en meget larmede havn, fordi den forvandlede sig til et enormt Tivoli i løbet af aftenen og natten! Sikke et spektakel vi faldt i søvn til, først efter kl. 01.00! En af dagene tog vi så en lille færge ind til Vigo for at undersøge den gamle by lidt. Ligesom med anden offentlig transport, så var færgen meget billig, altså 4,40 euro for en returbillet per person.

Lille færge til Vigo

Glimt fra de mange markeder

Drinks hvor der altid følger lidt forskelligt Tapas til. (3,5 euro!)

Ankerpladsen ved Ria de Arousa og dens utallige fiskebåde.

Alt godt fra havet til frokost 16 euro incl. drinks. Når vi har overnattet 6 gange for anker og hver gang sparret ca 20 euro, trænger vi til at blive forkælet lidt :o)



Der er ikke ret meget udsigt til venstre :-D når BabyDane skal transporteres 
Efter vi har søsat vores gummibåd, har vi kunne besøge nye steder, overnatte for anker mange gange og komme ind på stranden eller i byer uden havn. Det er nyt for os at lade den lille fortøjet til en trappe eller på sandstranden uden opsyn. 








Kopi af Pinta i Bayona

Mirela som kaptajn på Pinta 
Torsdag d. 31. august sejlede vi til Bayona, den by hvortil Columbus kom tilbage til Europa med skibet Pinta, efter hans første tur over Atlanten i 1492. Her i havnen er der en kopi af karavellen Pinta og man kan besøge den og danne sig et indtryk af størrelsen og datidens måde at indrette sejlskibe på. Det er rent guf hvis man er historie og sejladsinteresseret som os 😊.



Herfra gik turen til Portugal fredag d. 1 september, hvor vi fik nordenvind så vi kunne glide i medvind langs kysten. Dejligt at den fremherskende vind på denne tid af året kommer fra nord. Vi surfede afsted med 6-7 knob og vi så delfiner igen. Første stop i Portugal blev Viana do Castelo, en lille hyggelig by med små gader, markedsplads og bjergbane til udsigtspunktet Santa Luzia, hvorfra kunne vi se både Atlanterhavet og floden Limas udmunding. 





Hjemmefra har vi bundmalet vandlinjen 8 cm. højere op. I den side vi har vores vandtanke, er det dog ikke nok, så der kommer begroning på de par cm. der ikke er dækket af bundmaling. Her i floden Lima hjælper fiskene med at rense linje lidt. Vi tror desværre det er multer, der bare sutter på algerne og ikke spiser planterne.








Når bloggen skal opdateres og der ikke er wi-fi i havnen, må vi "låne" lidt net fra den lokale restaurant.







Ingen kommentarer:

Interview i Magasinet Liv, dec. 2019

Magasinet Liv, som er en ganske udmærket dansk kvindeblad, har været så søde at ville interviewe mig, om hvordan det er at krydse et ocean. ...